Palveluita ikäihmisille perhekodissa ja omaan kotiin Sodankylässä

Perhekoti Tuovinen

Perhekoti Tuovinen sijaitsee Suomen Lapissa, Sodankylän Lokan kylässä. Vuonna 2014 perustetussa perhekodissamme tarjoamme ikäihmisille noin viikon tai kahden viikon lyhytaikaista lomahoitoa omaishoitajien vapaiden ajaksi. Perhekodissa voi lomailla yhtäaikaisesti 3 ikäihmistä, joista jokaiselle tarjoamme oman huoneen hoidon ajaksi. Ikäihmisille tarjotaan ympärivuorokautinen hoiva ja huolenpito, johon kuuluu:

  • Säännölliset ruokailut sekä monipuoliset ja maukkaat ateriat

  • Päivittäinen perushoito

  • Oikeanlainen lääkitseminen

  • Hygieniasta huolehtiminen

  • Mielekästä viriketoimintaa

  • Liikuntaa

  • Riittävästi lepoa ja oikea vuorokausirytmi (liinavaatteet kuuluvat hintaan)

Perhekodissa tarjotaan ympärivuorokautinen hoiva ja huolenpito, mutta kyseessä ei ole tehostettu palveluasuminen. Ikäihminen sopii lyhytaikaiseen perhehoitoon, mikäli:

 

  • Hän pystyy liikkumaan itsenäisesti

  • Hän sairastaa vaikeusasteeltaan enintään lievää muistisairautta

  • Hänen vuorokausirytminsä on kohdallaan

Hyvää ja turvallista lomahoitoa

Turvallisuus

Perhekoti on varusteltu turvallisuutta silmällä pitäen: tiloihimme on asennettu tarvittavat käsituet ja muut apuvälineet sekä paloturvallisuustarvikkeet. Perhekodin henkilökuntaan kuuluu paloturvallisuukoulutuksen käynyt henkilö.

Kodinomainen ja virikkeellinen ympäristö.

Meillä Perhekoti Tuovisella on tarjota loma-asukkaille kodinomainen, turvallinen ja virikkeellinen ympäristö. Käytössämme on esimerkiksi puulämmitteinen sauna ja laaja kirjasto. Luonto on meitä lähellä monine mahdollisuuksineen.

Omainen lyhytaikaiseen lomahoitoon?

Perhekotimme toiminta on luvanvaraista ja valvottua. Toimintaa valvoo Sodankylän kunta, jonka kautta tapahtuvat myös lomahoidon paikkavaraukset. Mikäli tarvitset omaisellesi lyhytaikaista lomahoitoa, ota yhteys Sodankylän vanhustyön palveluohjaajaan.

Sodankylän vanhustyön palveluohjaaja

p. 040 187 5577

Soittoaika ma-pe kello 8-15

Lue lisää sodankylän kunnan sivuilta   

Tiemanner Oy:ltä kaikenlaiset kotiaputyöt

Tiemanner Oy:n kautta saat laajan valikoiman kotiapupalveluita. Teemme esimerkiksi:

Siivoukset

Ruuanlaitot

Ulkotyöt, kuten lumenluonnit ja haravoinnit

Pesutoimenpiteet, kuten suihkutukset ja saunotukset (sis. puunkannot)

Kotiaputyöt palvelusetelillä

Tiemanner Oy tuottaa kotiapupalveluita palveluseteleitä vastaan. Oman oikeutesi palveluseteleihin voit tarkistaa Sodankylän kunnan sivuilta tai ottamalla yhteyttä Sodankylän kunnan ikäihmisten palveluohjaus numeroon 0401875577.

Kotiaputyöt ilman palveluseteliä

Tiemanner Oy tekee kotiaputyöt myös henkilöille, jotka eivät ole oikeutettuja palveluseteliin. Useista kotiaputöistä voit saada kotitalousvähennystä.

Tiemanner Oy:ltä kotiaputyöt

Perhekodin palvelut ja kotiaputyöt tuottaa Tiemanner Oy:n pitkän linjan yrittäjä Sirpa Oksanen. Sirpa on alunperin mielenterveys- ja päihdetyöhön erikoistunut lähihoitaja ja lapissa pisimpään toiminut ikäihmisten perhehoitaja. Hän toimii myös Perhehoitoliiton kokemuskouluttajana.

Perhekoti toimii Sodankylän Lokassa vanhan postin tiloissa, Tuovisen talossa, jonka Oksasen pariskunta osti ihastuttuaan Lappin viehättäviin erämaihin ikihyviksi.